Previous
Next

Zaščitite

svoj prostor
pod soncem

Prihranite

energijo s
senčili prihodnosti

V ELITNI

DRUŽBI
VODOTESNA PERGOLA
BRISOLE HARD-TOP

Nov, moderen, estetsko in tehnično dovršen izdelek na trgu – pergola, ki se lahko v nekaj sekundah iz senčila spremeni v kompaktno vodotesno streho. Prenaša dež, sneg, točo in močan veter ter optimalno deluje desetletja, brez dodatnega vzdrževanja.

Od trenda do hibrida

Moderni trendi velikih steklenih sten bivalnih prostorov in hkrati nizkoenergijske in pasivne gradnje so narekovali potrebo po kontroliranem prepuščanju sonca v prostor. Pogosto so zraven umeščene še terase na sončni strani objekta, ki potrebujejo poleti senco in ob padavinah streho, kar pa pri klasičnih izvedbah močno omeji propustnost svetlobe v bivalni prostor.

Zato smo leta 2012 prvi v Evropi razvili hibrid streha + senčilo = vodotesna pergola Hard-Top, ki izpolni vse pogoje, jo patentno zaščitili in dobili srebrno priznanje RGZC.

Prihranek energije

Brisole Hard-Top prihrani ogromno energije, ki bi bila sicer potrebna za hlajenje, ogrevanje in razsvetljavo ter pozitivno vpliva na počutje uporabnikov.

Tako zadošča vsem potrebam uporabnikov, ki želijo zjutraj in zvečer sonce, podnevi senco, ob dežju pa vodotesno streho. Tudi v prostore za teraso lahko sončno svetlobo in toploto spustimo, omejimo ali preprečimo v le nekaj sekundah – s pomočjo daljinskega upravljalnika. 

 

Prednosti in lastnosti

Dodatki

Sestava

Barvne možnosti

Svetovanje

Dimenzije in vgrajevanje

Primeri uporabe

Za koga

Reference

Previous
Next

BRISOLEJI

Brisoleji so trajna kompaktna zunanja senčila prihodnosti, saj so izjemno energetsko učinkovita – prihranijo ogromno energije za hlajenje, ogrevanje in osvetljevanje ter ustvarjajo prijaznejše bivalno okolje. Njihova glavna vloga jekontrolirano prepuščanje sončne svetlobe in toplote v prostor, hkrati pa odbijajo dež ter varujejo pred pogledi in vetrom.


Kje in kako lahko uporabimo brisoleje?


Brisoleji so namenjeni senčenju in sončenju stanovanj, hiš in lokalov, pa tudi poslovnih in večjih gospodarskih objektov.

So moderni arhitekturni dodatki objektov, saj lahko z njimi izvedemo tudi celotne fasade, celo tam kjer ni oken. Za specifičen objekt oz. projekt lahko izdelamo tudi lamele posebne oblike in dimenzije ali izvedemo sistem iz lamel in konstrukcije po vaši želji.


Vgradnja


Odvisno od potreb se brisoleji vgrajujejo vertikalno ali horizontalno z vodoravnimi lamelami, izjemoma se lahko vgradijo lamele tudi navpično.Če pa iščete brisoleje, ki se lahko v nekaj sekundah spremenijo v vodotesno streho, je prava rešitev za vas vodotesna pergola Brisole Hard Top.

 

IZVEDBE

Regulacija

Prednosti brisolejev

Prednosti brisolejev znamke Brisolé

Primeri uporabe

BRISOLE B-220

Je vertikalno ali horizontalno fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju ali popolni zatemnitvi prostorov, kar omogočajo prekrivajoče se lamele. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni ali na zunanjih mejah teras.

Brisoleji B-220 predstavljajo funkcionalno, estetsko, arhitekturno rešitev in zagotavljajo ustrezno udobje v stanovanjskih ali poslovnih objektih.

Izdelani so iz tipskih aluminijastih lamel širine 220 mm, ki so lahko fiksno ali pomično vpete v aluminijasto konstrukcijo. S svojimi lastnostmi zagotavljajo učinkovito senčenje ali sončenje (regulacijo svetlobe) v prostoru, prihranijo energijo, odbijajo dež in veter, so odporni na točo in obenem lahko služijo tudi kot protivlomna zaščita dela objekta.


Nastavljivi brisoleji


Pri nastavljivih brisolejih vam regulacija kota lamel omogoča učinkovito kontrolo nad osvetlitvijo in zasebnostjo v prostoru. Ker so lamele izdelane tako, da se prekrivajo, omogočajo tudi popolno zatemnitev prostorov.

 

Prednosti

IZVEDBE

REGULACIJA

BARVNE MOŽNOSTI

DIMENZIJE

PRIMERI UPORABE

Reference

BRISOLE B-290

Je vertikalno ali horizontalno, fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju prostorov ali teras. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni, na zunanjih mejah teras, horizontalno nad terasami ali izložbami.


Lastnosti


Brisoleji B-290 ne omejujejo pogledov navzven in v prostor. Izdelani so iz fiksnih (vertikalnih ali poševnih) ali pa ročno ali motorno nastavljivih aluminijastih lamel, ki so vpete v aluminijasto konstrukcijo.

S svojimi lastnostmi in sestavo zagotavljajo učinkovito senčenje ali sončenje (regulacijo svetlobe) v prostoru ali na terasi, prihranijo energijo, odbijajo dež in veter, so odporni na točo in lahko v vertikalni izvedbi služijo tudi kot protivlomna zaščita dela objekta.

 

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

Reference

BRISOLE B-400

Je vertikalno ali horizontalno, fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju prostorov. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni, steklenimi fasadami ali horizontalno nad izložbami.


Lastnosti


Brisoleji B-400 so izdelani iz fiksnih (vodoravnih ali poševnih) ali pa ročno ali motorno nastavljivih aluminijastih lamel, ki so vpete v aluminijasto konstrukcijo.

S svojimi lastnostmi in sestavo zagotavljajo učinkovito senčenje ali sončenje (regulacijo svetlobe) prostorov, prihranijo energijo, odbijajo dež in veter, so odporni na točo in obenem služijo kot zaščita oken ali steklenih fasad.

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

Reference

BRISOLE - UNIKATNE REŠITVE

Zaradi specifičnih zahtev uporabnikov, umestitve določenih rešitev v obstoječ koncept objekta ali specifičnih dimenzij, je včasih potrebno povsem individualno pristopiti k rešitvi posamezne situacije. V takšnih primerih pripravimo konstrukcijsko ustrezne rešitve, ki jih po naročnikovi potrditvi izdelamo in ustrezno umestimo v prostor.


Neklasična uporaba brisoléjev


Klasični brisoleji iz tipskih lamel so predvideni za izvedbo senčil pravilnih oblik, vam pa lahko ponudimo in izdelamo ustrezne rešitve tudi zasenčenje nepravilnih oblik (poševnine, loke, krivulje …).

Pri novih, modernih objektih včasih arhitekti vključujejo brisoleje iz fasadnih materialov ali lamele nestandardnih oblik – tudi v takšnih primerih potrebujete mehanizme, pogone in izkušenega izvajalca. Naše podjetje vam lahko pomaga z razvojem in izvedbo. 

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

PREZRAČEVANE FASADE

Prezračevane fasade so iz vidika izbora fasadnih materialov, pa tudi samega dizajna, arhitekture in izvedbe, zelo atraktivne in funkcionalne. Z energetskega vidika pa gre za ekonomične rešitve izvedbe fasadnega ovoja.

Kaj je prezračevana fasada?

Prezračevana fasada je sistem fasade, kjer je fasadna obloga pritrjena na leseno ali aluminijasto fasadno podkonstrukcijo in odmaknjena od toplotne izolacije. S pomočjo odmika obloge od izolacije dobimo prezračevalni kanal in s tem omogočimo kroženje zraka.

Vsaka obloga ima drugačen videz, drugačni pa so tudi načini pritrjevanja.

Sestava

Sistem prezračevane fasade je sestavljen iz treh delov: zunanje dekorativne obloge, zračne plasti, ki je lahko naravno ali umetno prezračevana ter izolacijske plasti.

Zunanja dekorativna obloga se pritrjuje z mehanskimi ali kemijsko-mehanskimi elementi.

Večplastne možnosti, ki jih dajejo struktura sistema in zunanje dekorativne obloge iz različnih materialov (npr. visokotlačni laminat HPL, naravni kamen, keramika, vlakno-cement, aluminij, aluminijasti kompozit, perforirana pločevina, beton z vlakni …), sistemu omogočajo večjo arhitekturno vrednost v fazi novogradnje in/ali pri obnovi.

DELOVANJE

PREDNOSTI

IZVEDBE - MATERIALI

BARVNE MOŽNOSTI

DIMENZIJE

Tip
Izvedba


RegulacijaDimenzije

Barva
Vodoodpornost


Materiali
Tip:
Izvedba:
Regulacija:
Barva:
Dodatne barvne možnosti:
Vodotesnost: