Brisole
Alternate Text
Previous
Next

Zaščitite

svoj prostor
pod soncem

Prihranite

energijo s
senčili prihodnosti
VODOTESNA PERGOLA
HARD-TOP PERGOLA™

Nov, moderen, estetsko in tehnično dovršen izdelek na trgu – pergola, ki se lahko v nekaj sekundah iz senčila spremeni v kompaktno vodotesno streho. 

Prenaša dež, sneg, točo in močan veter ter optimalno deluje desetletja, brez dodatnega vzdrževanja.

Od trenda do hibrida

Moderni trendi velikih steklenih sten bivalnih prostorov in hkrati nizkoenergijske in pasivne gradnje so narekovali potrebo po kontroliranem prepuščanju sonca v prostor. Pogosto so zraven umeščene še terase na sončni strani objekta, ki potrebujejo poleti senco in ob padavinah streho, kar pa pri klasičnih izvedbah močno omeji propustnost svetlobe v bivalni prostor.

Zato smo leta 2012 prvi v Evropi razvili hibrid streha + senčilo = vodotesna pergola Hard-Top, ki izpolni vse pogoje, jo patentno zaščitili in dobili srebrno priznanje RGZC.

Prihranek energije

Brisole Hard-Top prihrani ogromno energije, ki bi bila sicer potrebna za hlajenje, ogrevanje in razsvetljavo ter pozitivno vpliva na počutje uporabnikov.

Tako zadošča vsem potrebam uporabnikov, ki želijo zjutraj in zvečer sonce, podnevi senco, ob dežju pa vodotesno streho. Tudi v prostore za teraso lahko sončno svetlobo in toploto spustimo, omejimo ali preprečimo v le nekaj sekundah – s pomočjo daljinskega upravljalnika. 

 

Več Manj

Prednosti

Lastnosti

Dodatki

Sestava

Barvne možnosti

Svetovanje

Dimenzije in vgrajevanje

Primeri uporabe

Za koga

Reference
Previous
Next

BRISOLEJI

Brisoleji so trajna kompaktna zunanja senčila, ki kontrolirano prepuščajo sončno svetlobo in toploto v prostor, hkrati pa odbijajo dež ter varujejo pred pogledi in vetrom. 

So izjemno energetsko učinkovita – prihranijo ogromno energije za hlajenje, ogrevanje in osvetljevanje ter ustvarjajo prijaznejše bivalno okolje. 


Kje in kako lahko uporabimo brisoleje?

Brisoleji so namenjeni senčenju in sončenju stanovanj, hiš in lokalov, pa tudi poslovnih in večjih gospodarskih objektov.

So moderni arhitekturni dodatki objektov, saj lahko z njimi izvedemo tudi celotne fasade, celo tam kjer ni oken. Za specifičen objekt oz. projekt lahko izdelamo tudi lamele posebne oblike in dimenzije ali izvedemo sistem iz lamel in konstrukcije po vaši želji.


Vgradnja

Odvisno od potreb se brisoleji vgrajujejo vertikalno ali horizontalno z vodoravnimi lamelami, izjemoma se lahko vgradijo lamele tudi navpično. Če pa iščete brisoleje, ki se lahko v nekaj sekundah spremenijo v vodotesno streho, je prava rešitev za vas vodotesna pergola Brisole Hard Top.

 

IZVEDBE

Regulacija

Prednosti brisolejev

Prednosti brisolejev znamke Brisolé

Primeri uporabe

BRISOLE B-140

Je namenjen nastavljivemu senčenju in popolni zatemnitvi prostorov, ker se lamele prekrivajo. Praviloma jih vgrajujemo vertikalno pred okni ali na zunanjih mejah teras.

OSNOVNI NAMEN

IZVEDBE

REGULACIJA

BARVNE MOŽNOSTI

DIMENZIJE

Nazaj na brisoleje

BRISOLE B-220

Je vertikalno ali horizontalno fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju ali popolni zatemnitvi prostorov, kar omogočajo prekrivajoče se lamele. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni ali na zunanjih mejah teras.

Lastnosti

Nastavljivi brisoleji

Prednosti

IZVEDBE

REGULACIJA

BARVNE MOŽNOSTI

DIMENZIJE

PRIMERI UPORABE

Reference

Nazaj na brisoleje

BRISOLE B-290

Je vertikalno ali horizontalno, fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju prostorov ali teras. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni, na zunanjih mejah teras, horizontalno nad terasami ali izložbami.               

Lastnosti

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

Reference

Nazaj na brisoleje

BRISOLE B-400

Je vertikalno ali horizontalno, fiksno ali nastavljivo senčilo, namenjeno senčenju prostorov. Običajno se vgrajuje vertikalno pred okni, steklenimi fasadami ali horizontalno nad izložbami.


Lastnosti

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

Reference

Nazaj na brisoleje

BRISOLE - UNIKATNE REŠITVE

Če bi želeli svoje senčilo po meri, vam pripravimo konstrukcijsko ustrezne rešitve, ki jih po vaši potrditvi izdelamo in ustrezno umestimo v prostor.

Zaradi specifičnih zahtev uporabnikov, umestitve določenih rešitev v obstoječ koncept objekta ali specifičnih dimenzij, je včasih namreč potrebno povsem individualno pristopiti k rešitvi posamezne situacije. 


Neklasična uporaba brisoléjev


Klasični brisoleji iz tipskih lamel so predvideni za izvedbo senčil pravilnih oblik, vam pa lahko ponudimo in izdelamo ustrezne rešitve tudi zasenčenje nepravilnih oblik (poševnine, loke, krivulje …).

Pri novih, modernih objektih včasih arhitekti vključujejo brisoleje iz fasadnih materialov ali lamele nestandardnih oblik – tudi v takšnih primerih potrebujete mehanizme, pogone in izkušenega izvajalca. Naše podjetje vam lahko pomaga z razvojem in izvedbo. 

Prednosti

Izvedbe

Regulacija

Barvne možnosti

Dimenzije

Primeri uporabe

Nazaj na brisoleje

Tip
Izvedba


RegulacijaDimenzije

Barva
Vodoodpornost


Materiali
POVPRAŠEVANJE

Tip:
Izvedba:
Regulacija:
Barva:
Dodatne barvne možnosti:
Vodotesnost: